Prima pagină

Relaţii bilaterale - Scurt istoric

Prezentare generală: Brazilia este principalul partener comercial al României în America Latină şi un important partener politic, în baza valorilor fundamentale împărtășite și a unei bogate moșteniri latine comune.

România a stabilit relații diplomatice cu Brazilia, la nivel de legație, la 7 ianuarie 1928, fiind prima reprezentare diplomatică română în America Latină. La 9 mai 1974, relaţiile diplomatice au fost ridicate la rang de ambasadă.

Ambasada României la Brasilia este condusă de domnul Ştefan Mera (prezentarea scrisorilor de acreditare la 27 octombrie 2016.

Ambasadorul Braziliei la Bucureşti: domnul Eduardo Augusto Ibiapina de Seixas (prezentarea scrisorilor de acreditare la 15 decembrie 2015). 

În Brazilia funcţionează, de asemenea, un Consulat General al României la Rio de Janeiro şi un Birou Comercial la São Paulo.

La 11 mai 1994, s-a convenit, prin schimb de note, înfiinţarea unui Consulat General al României la São Paulo. Până în prezent nu a fost desemnat un consul general în această circumscripţie consulară.

România dispune, in prezent, de 3 consulate general onorifice, în oraşele  Iporã do Oeste, Salvador de Bahia si Curitiba, si 5 consulate onorifice, in Fortaleza, Recife, Porto Alegre, Aracaju si Belo Horizonte. 

Înscrierea cetățenilor români în Registrul electoral pentru alegerile parlamentare din anul 2016

06.09.2016

Ambasada României în Republica Federativă a Braziliei informează că înscrierea cetățenilor români în Registrul electoral pentru…

Cine Brasilia: Centenarul Marii Uniri şi 90 de ani de relații diplomatice între România şi Brazilia.

06.09.2018

La 4 sept. a.c., Ambasada României, susținută de Consulatul Onorific de la Salvador de Bahia, împreună cu instituțiile culturale…

Participarea României la ediția 2016 a “Săptămânii Europei” (Brazilia, mai-iunie a.c.)

01.06.2016

Ambasada României la Brasilia, cu sprijinul Institutului Cultural Român, va participa la evenimentele organizate de EUNIC în cadrul…

MAE a lansat pe pagina sa de internet secţiunea dedicată organizării în străinătate a alegerilor parlamentare 2016

01.05.2016

În scopul informării asupra organizării şi desfăşurării în străinătate a alegerilor parlamentare de la sfârşitul acestui…